Продукти:
• 750 г свинско месо
• 100 мл олио
• 400 г праз
• 300 г домати
• 150 г пиперки
• 25 г люти чушки
• 10 яйца
• черен и червен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на парченца и леко го запържваме. Изваждаме го в чиния и в същата мазнина задушаваме нарязаните на пръстени праз и пиперки, а после добавяме наситнените домати. Връщаме месото при зеленчуците, слагаме подправките и варим на тих огън, докато остане на мазнина.
Поднасяме кавърмата, като за всяка порция приготвяме омлети от по 2 яйца, разпределяме в тях кавърмата и завиваме на полумесец. Украсяваме порциите с резенчета домати, зелена салата или чушка.
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...