Продукти: (за 4 порции)
• 500 г телешко месо
• 2 чушки
• 2 с. л. доматено пюре
• 4 с. л. масло
• 1 ч. л. червен пипер
• сол, черен пипер, кимион
• 2 скилидки чесън
Начин на приготвяне:
Смиламе месото заедно с чесъна и чушките, добавяме кимиона, черния и червения пипер, солта.
Размесваме каймата добре и оставяме в керамичен или порцеланов съд за 1 час на хладно място. След това прехвърляме в дълбок тиган, намазан с масло, и пържим докато водата се изпари като бъркаме непрекъснато.
Запърженото месо заливаме с доматеното пюре, размито в малко вода (около 1 ч. ч.) и задушаваме на умерен огън 20-25 мин. Нашите месни “грахчета” поднасяме с картофено пюре.
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...