Продукти: (за 4 порции)
• 4 свински котлета
• 3 с.л. краве масло
• 2 глави лук
• 2 домата
• 2 малки ябълки
• 1 с.л. кетчуп
• сушена мащерка
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Начукваме леко котлетите и ги задушаваме в маслото. След това ги поръсваме със сол и черен пипер и ги слагаме върху отделни листа алуминиево фолио.
Обелваме и нарязваме на ситно ябълките, доматите и лука и ги разпределяме върху котлетите. Поръсваме с кетчуп и мащерка и увиваме добре във фолиото. Печем ги около 40 мин в умерена фурна. Готовите котлети поднасяме заедно с фолиото.
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...