Продукти: (за 4 порции)
• 600 г телешко от бута
• 1 стрък джинджифил
• 1 щипка сухо “Чили” или стрита люта чушка
• 2 с.л. соев сос
• 4 с.л. сухо червено вино
• бялата част на 1 стрък праз
• 1 ч.л. царевично брашно
• 3-4 листенца кориандър
• 200 г гъби
• 3 с.л. олио
• 150 г сметана
• 1 с.л. сухо люто къри на прах
• 4 с.л. телешки бульон
• прясно смлян черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на ивички и го мариноваме 1 час в смес от соевия сос, лютата чушка, виното, джинджифил и сол.
Задушаваме в олиото нарязаните на филийки гъби и ситно нарязания праз. Прибавяме месото, маринатата и сметаната, поръсваме с кърито, черния пипер и малко сол и задушаваме под капак още 5-6 мин.
Размиваме брашното с хладкия бульон на гладка каша. Изсипваме я върху месото и продължаваме готвенето още 5 мин. Накрая поръсваме с нарязания на ситно кориандър.
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...