Кулинарни рецепти » Телешко със сметана

 Телешко със сметана
(Словакия)

Продукти:

• 500 г телешко месо без кости
• 250 г сметана
• 50 мл олио
• 50 г масло
• 60 г брашно
• 20 г сланина
• 1 морков
• целина
• лук
• магданоз
• захар
• черен пипер
• бахар
• мащерка
• дафинов лист
• лимон
• оцет
• сол

Начин на приготвяне:

В месото правим малки, но дълбоки разрези като джобове и в тях вмъкваме парченца сланина. Посоляваме и оставяме да престои 15 минути.

В сгорещено олио запържваме наситнените морков, целина и лук. Прибавяме магданоз, захар, сол, оцет, парченца лимон, мащерка, 1 дафинов лист, 3 зърна бахар, черен пипер.

Накрая слагаме месото и го изпържваме от всички страни, заливаме с вода и сметаната и оставяме да ври до пълно омекване. Готовото месо нарязваме на филийки, напречно на жилките.

Пържим брашното в разтопеното масло и изсипваме в соса от задушеното месо. При нужда доливаме малко вода и варим до гъст сос. Поднасяме месото, полято с този сос.

Автор: Радка Бойчева

Представяме Ви:

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Начало