Продукти: (за 4 порции)
• 150 г грах
• 150 г зелен фасул
• 3-4 моркова
• половин малка глава карфиол
• 1 с.л. разтопено краве масло
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.ч. прясно мляко
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме фасула на парченца, а морковите – на малки кубчета. Накъсваме карфиола на дребни розички. Заливаме всички зеленчуци с вряща подсолена вода, задушаваме, докато омекнат, и отцеждаме.
Приготвяме светла запръжка от брашното и маслото. Разреждаме с млякото, посоляваме и варим, докато получим гъст бешамел.
Сипваме отцедените зеленчуци в тенджера, заливаме ги със соса и подгряваме.
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...