Кулинарни рецепти » Зеленчуци със сос бешамел

 Зеленчуци със сос бешамел
/Русия/

Продукти: (за 4 порции)

• 150 г грах
• 150 г зелен фасул
• 3-4 моркова
• половин малка глава карфиол
• 1 с.л. разтопено краве масло
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.ч. прясно мляко
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме фасула на парченца, а морковите – на малки кубчета. Накъсваме карфиола на дребни розички. Заливаме всички зеленчуци с вряща подсолена вода, задушаваме, докато омекнат, и отцеждаме.

Приготвяме светла запръжка от брашното и маслото. Разреждаме с млякото, посоляваме и варим, докато получим гъст бешамел.

Сипваме отцедените зеленчуци в тенджера, заливаме ги със соса и подгряваме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Начало