Продукти: (за 4 порции)
• 150 г грах
• 150 г зелен фасул
• 3-4 моркова
• половин малка глава карфиол
• 1 с.л. разтопено краве масло
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.ч. прясно мляко
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме фасула на парченца, а морковите – на малки кубчета. Накъсваме карфиола на дребни розички. Заливаме всички зеленчуци с вряща подсолена вода, задушаваме, докато омекнат, и отцеждаме.
Приготвяме светла запръжка от брашното и маслото. Разреждаме с млякото, посоляваме и варим, докато получим гъст бешамел.
Сипваме отцедените зеленчуци в тенджера, заливаме ги със соса и подгряваме.
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...