Продукти: (за 4 порции)
• 500 г бамя
• 1 ч.ч. ситно нарязани гъби
• 1 ч.ч. дребни лукчета /арпаджик/
• 5-6 скилидки чесън
• 3-4 домата
• 1 к.ч. олио
• 1 к.ч. бяло вино
• 2 с.л. ситно нарязан магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Слагаме бамята в тенджера заедно със ситно нарязаните гъби, арпаджика и нарязаните скилидки чесън. Наливаме олиото и виното и подправяме със ситно нарязания магданоз, черен пипер и сол на вкус. Разбъркваме много добре.
Отгоре нареждаме нарязаните на кръгчета домати, захлупваме плътно и сваряваме ястието на слаб огън.
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...