Продукти: (за 5 порции)
• 1 консерва зелен грах
• 2 моркова
• 1 глава целина
• 3 глави лук
• 5 картофа
• 2 с.л. брашно
• 2 с.л. доматено пюре
• 300 г пюре от тиквички
• 4 с.л. олио
• магданоз, копър
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно, а картофите, морковите и целината нарязваме на кубчета.
Загряваме олиото в отворена тенджера под налягане и последователно запържваме в него лука, целината, морковите и картофите.
Прибавяме отцедения грах, пюрето от тиквички и доматеното пюре, размито в 1/2к.ч. вода. Разбъркваме, поръсваме с препеченото брашно и малко черен пипер. Посоляваме, затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и задушаваме 15 мин.
При поднасяне поръсваме с наситнени магданоз и копър.
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...