Продукти: (за 5-6 порции)
• 400-500 г леща
• 2 глави лук
• 1 морков
• половин глава целина
• 1 глава чесън
• 2 домата /пресни или от консерва/
• 1 с.л. брашно
• 1 с.л. стрита чубрица
• 1 ч.л. червен пипер
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Заливаме лещата със студена вода. Прибавяме нарязаните на кубчета моркови и целина, 1 глава ситно нарязан лук и обеления чесън. Варим на тих огън. Когато лещата омекне, посоляваме на вкус.
Задушаваме в останалата мазнина втората глава ситно нарязан лук заедно с обелените и настъргани домати. След като останат на мазнина, поръсваме запръжката с червения пипер и леко препеченото брашно, разреждаме с малко бульон от лещата и прибавяме към ястието. Варим още 10 мин и отстраняваме от огъня.
Преди да поднесем, поръсваме с черен пипер и стрита чубрица.
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...