Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг млада бакла
• 3 глави лук
• 1 шепа зелени джанки
• 5-6 скилидки чесън
• 5-6 с.л. олио
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз, копър
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме баклата, нарязваме я на парченца и наливаме вода, колкото да я покрие. Варим 5-6 мин на умерен огън и сипваме мазнината и ситно нарязания лук.
Поръсваме брашното, червения пипер и ситно скълцания чесън. Наливаме 1 и 1/2 ч.ч. топла вода и прибавяме джанките. Варим, докато ястието остане на мазнина.
Преди да отстраним от огъня, посоляваме и поръсваме с черен пипер и ситно нарязани магданоз и копър.
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...