Кулинарни рецепти » Гулия по виенски

 Гулия по виенски
/Австрия/

Продукти: (за 4 порции)

• 6 гулии
• 2 с.л. краве масло
• 2 ч.л. пудра захар
• 2 с.л.брашно
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Избираме хубави млади гулии, обелваме ги и ги нарязваме на продълговати парчета. Пущаме ги в кипяща подсолена вода и варим, докато омекнат.

Сипваме захарта в маслото и запържваме, докато се зачерви. Прибавяме брашното и малко скълцан магданоз.

Пържим всичко още малко, сипваме вода и като поври, прибавяме варената гулия и задушаваме на слаб огън 5-10 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Начало