Кулинарни рецепти » Тиквички с ориз

 Тиквички с ориз

Продукти:

• 1 кг тиквички
• 150 г лук
• 150 г домати
• 100 мл олио
• 100 г ориз
• 1 с.л. брашно
• сол, черен пипер и копър
• няколко нарязани маслини

Начин на приготвяне:

Нарязваме почистените тиквички на кубчета. Изпържваме в олиото ситно нарязания лук до омекване. Прибавяме тиквичките и ориза, бъркаме и пържим около 5 минути.

Посоляваме, заливаме с гореща вода и след като заври, слагаме доматите, обелени и нарязани на кубчета. Варим ястието до готовност на тиквичките и ориза.

Преди да свалим от огъня, добавяме маслините, нарязани на парченца и разбъркани с черен пипер и копър и с кашицата от брашно и хладка вода.

Автор: Недялка Михалева

Представяме Ви:

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Начало