Продукти: (за 4 порции)
• 3-4 стръка праз
• 7-8 чушки от сурова туршия
• 3-4 с.л. олио
• 2 жълтъка
• 1 ч.л. червен пипер
• лимонов сок, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме праза на тънки и дълги ивички, задушаваме го леко в сгорещената мазнина и прибавяме нарязаните на широки кръгчета чушки. Продължаваме да задушаваме, докато чушките омекнат.
Поръсваме със сол и червен пипер и заливаме със застройка, приготвена от разбитите с малко лимонов сок жълтъци. Разклащаме съда енергично и отстраняваме от огъня.
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...