Кулинарни рецепти » Задушени гъби с винен сос

 Задушени гъби с винен сос

Продукти:

• 750 г пресни гъби
• 1/2 ч.ч. олио
• 2-3 глави лук
• 3 1/2 с.л. брашно
• 2-3 домата
• 1 ч.ч. бяло вино
• 1 ч.л. червен пипер
• черен пипер и сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме гъбите в подсолена вода, отцеждаме ги и задушаваме в мазнина. Прибавяме наситнения лук, брашното и червения пипер. Запържваме и тях и добавяме настърганите домати.

Подправяме с черен пипер и заливаме с виното и бульона от сварените гъби. Оставаме ястието да къкри на тих огън до сгъстяване на соса.

Автор: Сузи Николова

Представяме Ви:

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Начало