Продукти: (за 4 порции)
• 1 ч.ч. ориз
• 1 к.ч. краве масло
• 3 ч.ч. прясно мляко
• 1/2 ч.л. червен пипер
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Накисваме за 2-3 часа ориза в подсолена вода, отцеждаме и измиваме добре. Сипваме го във врящото мляко и го оставяме да ври 20 мин на тих огън, за да поеме цялата течност.
Запържваме маслото с червения пипер. Поливаме пилафа със запърженото масло, посоляваме и поръсваме с черен пипер.
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...