Кулинарни рецепти » Зеленчуковият пудинг на Бърнард Шоу

 Зеленчуковият пудинг на Бърнард Шоу

Продукти:

• 4 с. л. ситно нарязани зеленчуци /моркови, целина, малка глава лук, карфиол, зеле, алабаш, грах, спанак – цели листа, белени домати и др./
• 2 ч. л. селим
• 1 връзка магданоз
• 1 ч. л. градински риган
• 1 щипка кимион
• 2 жълтъка
• 3-4 с. л. краве масло
• 2 с. л. прясно мляко
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме зеленчуците на парченца и ги варим в подсолена вода 15 минути. Отцеждаме и ги подреждаме в намазан с масло съд за печене. Посоляваме и подправяме с ригана, кимиона, добре стрития селим и ситно нарязания магданоз.

Притискаме добре сместа и върху нея шприцваме масло. Поливаме с 1/2 до 1 ч. ч. от зеленчуковата отвара, в която сме разбили жълтъците и млякото.

Похлупваме съда и варим около 1 час на водна баня на 180 градуса. Поднасяме в плато.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Начало