Продукти:
• 4 с. л. ситно нарязани зеленчуци /моркови, целина, малка глава лук, карфиол, зеле, алабаш, грах, спанак – цели листа, белени домати и др./
• 2 ч. л. селим
• 1 връзка магданоз
• 1 ч. л. градински риган
• 1 щипка кимион
• 2 жълтъка
• 3-4 с. л. краве масло
• 2 с. л. прясно мляко
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме зеленчуците на парченца и ги варим в подсолена вода 15 минути. Отцеждаме и ги подреждаме в намазан с масло съд за печене. Посоляваме и подправяме с ригана, кимиона, добре стрития селим и ситно нарязания магданоз.
Притискаме добре сместа и върху нея шприцваме масло. Поливаме с 1/2 до 1 ч. ч. от зеленчуковата отвара, в която сме разбили жълтъците и млякото.
Похлупваме съда и варим около 1 час на водна баня на 180 градуса. Поднасяме в плато.
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...