Кулинарни рецепти » Сарми от лозови листа със зрял фасул

 Сарми от лозови листа със зрял фасул

Продукти: (за 4 порции)

• 20-30 лозови листа
• 1 ч.ч. сварен зрял фасул
• 2-3 домата
• 1 връзка пресен лук
• 3-4 с.л. олио
• суха чубрица
• джоджен, девисил, сол

Начин на приготвяне:

Попарваме лозовите листа в подсолена вода и ги оставяме да се отцедят. Нарязваме лука на ситно заедно с перата и го запържваме в олиото.

Отцеждаме сварения боб и го намачкваме с вилица, за да стане на каша. Прибавяме обелените и настъргани домати, запържения лук заедно с олиото, стритата суха чубрица, ситно нарязаните магданоз и джоджен. Посоляваме на вкус.

От тази смес увиваме в лозовите листа стегнати сарми. Нареждаме ги в тенджера, наливаме гореща вода, колкото да ги покрие, притискаме ги с плоска чиния и ги варим на тих огън.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Начало