Кулинарни рецепти » Ангинари на фурна

 Ангинари на фурна

Продукти: (за 6 порции)

• 3 с.л. краве масло
• 1 глава лук
• 1 чушка “Капия”
• 160 г консервирани сърца от ангинари
• 6 яйца
• 50 г кашкавал
• босилек, магданоз
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Стопяваме маслото и прибавяме нарязания на ситно лук, нарязаната на тънки ивички чушка и сърцата от ангинари. Готвим 4-5 мин като разбъркваме периодично, за да омекнат зеленчуците и да се напоят добре с маслото.

Разбиваме яйцата, прибавяме нарязаните на ситно зелени подправки, сол, черен пипер и 2 с.л. настърган кашкавал.

Слагаме ястието в умерено загрята фурна, като превключваме само на горен реотан, изливаме яйцата върху зеленчуците и печем на средна температура 3-4 мин. Наръсваме останалия кашкавал и печем още1-2 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Начало