Продукти: (за 5-6 порции)
• 1 кг домати
• 4-5 пиперки
• 2 тиквички
• 4-5 картофа
• 100 г зелен фасул
• 200 г бамя
• 3 глави лук
• 1 1/2 к.ч. олио
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• 1 с.л. ситно нарязан копър
• 2-3 люти чушки
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме пиперките, тиквичките и зеления фасул. Обелваме картофите, доматите и лука и също ги нарязваме на парчета. Почистваме бамята от дръжките и семената.
Слагаме зеленчуците в пръстен съд, посоляваме и разбъркваме. Прибавяме целите люти чушки. Заливаме с олиото, посоляваме на вкус, захлупваме гювеча и печем в умерена фурна, докато зеленчуците омекнат и ястието остане на мазнина.
Малко преди да извадим от фурната, поръсваме със ситно нарязаните копър и магданоз.
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...