Кулинарни рецепти » Бамя плакия

 Бамя плакия

Продукти: (за 5 порции)

• 1 кг прясна бамя
• 3-4 глави лук
• 3-4 домата
• 3 с.л. олио
• 1 с.л. брашно
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• 1 лимон
• сол

Начин на приготвяне:

Почистваме бамята от дръжките, измиваме, отцеждаме, посипваме със сол и оставяме да престои 30 мин.

Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещената мазнина заедно с обелените и настъргани домати.

Прибавяме бамята и продължаваме да задушаваме на умерен огън. Когато бамята започне да омеква, поръсваме леко препеченото брашно. Посоляваме на вкус и наливаме гореща вода, колкото да покрие продуктите.

Кипваме ястието на силен огън, след което го изсипваме в тавичка. Подравняваме повърхността и нареждаме отгоре нарязания на тънки кръгчета лимон. Печем в умерена фурна, докато остане на мазнина.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Начало