Кулинарни рецепти » Гювеч с домати и ориз

 Гювеч с домати и ориз

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г домати
• 3 глави лук
• 4-5 зелени чушки
• 1 ч.ч. ориз
• 5-6 с.л. олио
• 2 с.л. ситно нарязан магданоз
• черен и червен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещената мазнина. Прибавяме нарязаните чушки и също ги запържваме. Прибавяме ориза, позапържваме го, посоляваме и поръсваме с червен пипер. Прибавяме обелените и нарязани домати и магданоза.

Заливаме с 2 1/2 ч.ч. гореща вода и поръсваме с черен пипер. Разбъркваме, изсипваме в тавичка и печем.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Начало