Продукти: (за 4 порции)
• 125 г сирене “Крема”
• 200 г сметана
• 50 г захар
• 5 г счукан ким
• 100 г ягоди или малини
• ягодов или малинов сироп
Начин на приготвяне:
С миксер пасираме сиренето “Крема” с 30 г сметана на гладка маса. Смесваме и захарта със счукания ким.
Разбиваме на пухкава смес останалата сметана, смесваме я с кима и захарта и с “Крема”-та. От тази смес оформяме със сладкарски формички в десертни чинии сърца. Слагаме ги в хладилника поне за 8 часа.
Поливаме десерта с плодовия сок и го украсяваме с целите плодове.
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...