Продукти:
• 1 1/2 ч.ч. жито
• 100 г царевични зърна
• 200-250 г мед
• 100 г стафиди
• 1 ч.ч. смлени орехови ядки
• 1 ч.л. канела
Начин на приготвяне:
Сваряваме на тих огън житото и царевичните зърна. Отделяме 1 ч.ч. от сместа, а останалото жито и царевица прецеждаме и пасираме.
Към получената каша прибавяме меда, стафидите и ореховите ядки. Сипваме и отделените цели зърна и варим още десетина минути, като непрекъснато бъркаме. Накрая изсипваме кашата в десертни купички и поръсваме с канелата.
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...