Продукти:
• 1 1/2 ч.ч. жито
• 100 г царевични зърна
• 200-250 г мед
• 100 г стафиди
• 1 ч.ч. смлени орехови ядки
• 1 ч.л. канела
Начин на приготвяне:
Сваряваме на тих огън житото и царевичните зърна. Отделяме 1 ч.ч. от сместа, а останалото жито и царевица прецеждаме и пасираме.
Към получената каша прибавяме меда, стафидите и ореховите ядки. Сипваме и отделените цели зърна и варим още десетина минути, като непрекъснато бъркаме. Накрая изсипваме кашата в десертни купички и поръсваме с канелата.
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...