Продукти:
• 1 1/2 ч.ч. жито
• 100 г царевични зърна
• 200-250 г мед
• 100 г стафиди
• 1 ч.ч. смлени орехови ядки
• 1 ч.л. канела
Начин на приготвяне:
Сваряваме на тих огън житото и царевичните зърна. Отделяме 1 ч.ч. от сместа, а останалото жито и царевица прецеждаме и пасираме.
Към получената каша прибавяме меда, стафидите и ореховите ядки. Сипваме и отделените цели зърна и варим още десетина минути, като непрекъснато бъркаме. Накрая изсипваме кашата в десертни купички и поръсваме с канелата.
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...