Кулинарни рецепти » Пълнен алабаш

 Пълнен алабаш

Продукти: (за 5 порции)

• 5 малки глави алабаш
• 750 г кайма
• 1 глава лук
• половин пакетче краве масло
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме главите алабаш в подсолена вода, обелваме ги, отрязваме им капаче и ги издълбаваме внимателно.

Запържваме в 3 с.л. масло каймата, ситно нарязаната вътрешност от алабаша и настъргания лук. Прибавяме ситно нарязаното яйце и подправяме със сол и черен пипер на вкус.

Пълним алабашите с тази смес, захлупваме ги с капачетата им, нареждаме ги изправени в тавичка и ги заливаме с вода и останалото разтопено масло. Печем в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Начало