Продукти: (за 4 порции)
• 4 свински ребра
• 4 глави лук
• 4 чушки
• 500 г домати
• 7-8 зърна черен пипер
• 2 карамфила
• 1/2 ч.л. джинджифил
• 1 к.ч. олио
• 1 к.ч. винен оцет
• 1/2 ч.л. канела
• 1/2 ч.л. червен пипер
• 1/2 ч.л. захар
• сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме ребрата в подсолена вода и ги оставяме да се отцедят.
Попарваме, обелваме и настъргваме на ситно ренде доматите. Смесваме ги със ситно нарязания лук и почистените и ситно нарязани чушки. Прибавяме черния пипер, карамфила, джинджифила и олиото и задушаваме на умерен огън около 30 мин.
Пасираме задушените продукти и добавяме оцета, канелата, червения пипер, захарта и сол на вкус. Варим на тих огън, докато сосът се сгъсти.
Нареждаме сварените и отцедени ребра в тавичка и ги заливаме със соса. Печем ги отначало на силна фурна /около 10 мин/, а след това намаляме огъня и ги допичаме още 20 мин на слаба фурна.
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...