Кулинарни рецепти » Свинско месо по кастилски

 Свинско месо по кастилски
/Испания/

Продукти: (за 10-12 порции)

• 1,2-1,5 кг свинско месо от бута или от карето
• 6 моркова
• половин глава целина с листата
• 3-4 корена магданоз с листата
• 3 глави лук
• 1 глава чесън
• 500 г домати
• 2 ч.ч. вино
• 1 ч.ч. бульон
• 2 яйца
• 2 жълтъка
• 3 с.л. брашно
• 200-250 г кашкавал
• четвърт пакетче краве масло
• 1 ч.ч. сметана
• лимонов сок
• настъргана лимонова кора
• 1-2 с.л. галета
• чубрица, бахар
• индийско орехче
• черен пипер, сол
• мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на хапки, посоляваме го, поръсваме го с черен пипер и го пържим в сгорещената мазнина, като захлупваме съда с капак.

Прекарваме през месомелачка лука, морковите, целината и магданоза заедно с листата, посоляваме и поръсваме с малко лимонов сок. Прибавяме сместа към месото и заливаме с бульона. Варим 15-20 мин, след което прибавяме обелените и едро нарязани домати, виното и подправките. Задушаваме ястието още 30 мин на умерен огън.

Изсипваме сместа в намаслена тава, поръсваме го с половината от настъргания кашкавал и прибавяме заливка, приготвена от разбитите яйца и жълтъци, сметаната, брашното и сол на вкус. Запичаме в предварително загрята силна фурна, докато заливката се зачерви. Поръсваме готовото ястие с останалия настърган кашкавал и поливаме с разтопеното с галетата масло.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Начало