Кулинарни рецепти » Селска дроб сарма

 Селска дроб сарма

Продукти:

• 500 г кайма,
• 1 глава лук
• 1 връзка зелен лук
• 1 ч.ч. ориз
• 2-3 с.л. олио
• 2 яйца
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз
• джоджен
• черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно и го изпържваме до златисто в сгорещеното олио. Добавяме каймата, ориза, червения пипер и наситнените магданоз и джоджен. Подправяме с черен пипер и сол на вкус, наливаме малко гореща вода и продължаваме да готвим на умерен огън.

Когато оризът набъбне, прехвърляме сместа в тавичка и заливаме с яйцата, които сме разбили с киселото мляко и брашното. Запичаме ястието в умерено загрята фурна.

Автор: Янка Памукова

Представяме Ви:

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Начало