Кулинарни рецепти » Тюрлю гювеч

 Тюрлю гювеч

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг телешко или шилешко месо с костите
• 4 глави лук
• 1 к.ч. олио
• 2 патладжана
• 2 тиквички
• 200 г зелен фасул
• 2 домата
• 200 г бамя
• 4 чушки
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• 1 с.л. ситно нарязан джоджен
• 1/2 ч.л. червен пипер
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме патладжана, нарязваме го на кубчета, посоляваме го и го оставяме да се отцеди от горчивия сок. Изчистваме фасула и го попарваме във вряща подсолена вода. Обелваме тиквичките и ги нарязваме на кубчета.

Почистваме месото и го измиваме. Нарязваме го на порции и го запържваме в сгорещената мазнина. Прибавяме ситно нарязаните лук и чушки и задушаваме на слаб огън. Когато зеленчуците поомекнат, прибавяме обелените и ситно нарязани домати и заливаме с 2 ч.ч. гореща вода.

Изсипваме сместа в голям пръстен съд. Прибавяме нарязаните патладжани, тиквички и зелен фасул. Слагаме бамята цяла. Посоляваме, поръсваме с черен и червен пипер, захлупваме съда и печем около 1 час и 30 мин в умерена фурна. След като извадим от фурната, поръсваме със ситно нарязаните магданоз и джоджен.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Начало