Кулинарни рецепти » Тюрлю гювеч

 Тюрлю гювеч

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг телешко или шилешко месо с костите
• 4 глави лук
• 1 к.ч. олио
• 2 патладжана
• 2 тиквички
• 200 г зелен фасул
• 2 домата
• 200 г бамя
• 4 чушки
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• 1 с.л. ситно нарязан джоджен
• 1/2 ч.л. червен пипер
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме патладжана, нарязваме го на кубчета, посоляваме го и го оставяме да се отцеди от горчивия сок. Изчистваме фасула и го попарваме във вряща подсолена вода. Обелваме тиквичките и ги нарязваме на кубчета.

Почистваме месото и го измиваме. Нарязваме го на порции и го запържваме в сгорещената мазнина. Прибавяме ситно нарязаните лук и чушки и задушаваме на слаб огън. Когато зеленчуците поомекнат, прибавяме обелените и ситно нарязани домати и заливаме с 2 ч.ч. гореща вода.

Изсипваме сместа в голям пръстен съд. Прибавяме нарязаните патладжани, тиквички и зелен фасул. Слагаме бамята цяла. Посоляваме, поръсваме с черен и червен пипер, захлупваме съда и печем около 1 час и 30 мин в умерена фурна. След като извадим от фурната, поръсваме със ситно нарязаните магданоз и джоджен.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Начало