Кулинарни рецепти » Бургери

 Бургери

Продукти: (за 4 порции)

• 50 г сланина с месо
• 1 глава лук
• 1 скилидка чесън
• 1 с.л. зехтин
• 4 месести домата
• 1 с.л. люта подправка (чили, лют червен пипер, стрити люти чушлета и др.)
• 1 връзка босилек
• 200 г кашкавал
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Нарязваме сланината на кубчета, а лука и чесъна накълцваме ситно. Всичко запържваме в зехтина. Подправяме с лютата подправка и задушаваме още малко.

Измиваме доматите и ги срязваме хоризонтално на три части. Посоляваме и поръсваме с черен пипер.

Измиваме босилека и го нарязваме на едро. Загряваме фурната до 200 градуса. Нарязваме кашкавала на парченца с дебелина около 1 см.

Долните кръгчета от доматите поставяме едно до друго върху застлана с фолио тавичка. Последователно слагаме смес от лук и чесън, кашкавал, босилек и отново домати. Най-отгоре покриваме с капачетата от доматите.

Запичаме около 15 минути в умерено загрята фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Начало