Продукти: (за 4 порции)
• 4 порции свински ребра /около 800-900 г/
• 4 с.л. олио
• 2 скилидки чесън
• 1 дафинов лист
• 1 люта чушка
• магданоз, риган
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме ситно чесъна и магданоза, смесваме с олиото, прибавяме дафиновия лист, риган, ситно нарязаната люта чушка, черен пипер и сол.
Начукваме леко ребрата, натриваме ги с приготвената смес и ги оставяме да престоят 30-40 мин. След това ги нареждаме в намаслена тавичка и печем до омекване. По време на печенето от време на време ги обливаме със соса и добавяме по малко гореща вода.
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...