Продукти: (за 4 порции)
• 4 порции свински ребра /около 800-900 г/
• 4 с.л. олио
• 2 скилидки чесън
• 1 дафинов лист
• 1 люта чушка
• магданоз, риган
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме ситно чесъна и магданоза, смесваме с олиото, прибавяме дафиновия лист, риган, ситно нарязаната люта чушка, черен пипер и сол.
Начукваме леко ребрата, натриваме ги с приготвената смес и ги оставяме да престоят 30-40 мин. След това ги нареждаме в намаслена тавичка и печем до омекване. По време на печенето от време на време ги обливаме със соса и добавяме по малко гореща вода.
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...