Продукти: (за 4 порции)
• 4 бифтека
• 2 патладжана
• 120 г шунка
• 3 домата за заливката
• 4 големи домата за пълнене
• 120 г задушен ориз
• 2 глави лук
• 20 г краве масло
• 2-3 с.л. зехтин
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Намазваме леко начуканите бифтеци от двете страни със зехтин и ги оставяме за малко да поемат мазнината.
Нарязваме измитите патладжани надлъжно, издълбаваме част от вътрешността им и ги пълним със ситно нарязаната шунка, прибавяме парченце масло и печем. Задушаваме трите домата, измити и нарязани наситно, в масло, заедно със ситно нарязания и леко запържен лук и след това пресоваме.
Отрязваме капачетата на големите домати, издълбаваме сърцевината с лъжичка и ги пълним със задушен ориз.
Слагаме бифтеците под грил и ги изпичаме от двете страни. Посоляваме, поръсваме с черен пипер и ги подреждаме в блюдо за сервиране. Около тях подреждаме печените патладжани, пълнените домати и заливаме със задушените домати, смесени със сока от печенето на бифтеците и малко разтопено масло.
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...