Продукти:
• 4 кофички кисело мляко
• 1 опаковка майонеза
• 1 буркан стерилизирани краставички
• 1 ч.ч. смлени орехови ядки
• 1 глава чесън
• 1 с.л. лимонов сок
• 1 ч.л. сол
• магданоз
Начин на приготвяне:
Сипваме млякото в тензухена торбичка и го оставяме 1 нощ да се отцежда.
Нарязваме краставичките на малки кубчета и ги прибавяме към отцеденото мляко заедно с майонезата, смлените орехи, счукания чесън, лимоновия сок и солта. Разбъркваме добре сместа и я сипваме в широка чиния за сервиране.
Украсяваме с маслини, къдраво нарязан кашкавал и магданозени клончета. Оставяме предястието да престои известно време в хладилник преди да поднесем.
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...