Продукти:
• 500 г пиперки
• 1 к.ч. кисело мляко
• 5-6 скилидки чесън
• 2 с.л. олио
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Опичаме чушките, обелваме ги, изчистваме ги от дръжките и семената, посоляваме ги и ги нареждаме в салатиера.
Смесваме киселото мляко със счукания чесън. Прибавяме олиото и ситно нарязания магданоз, разбъркваме добре и заливаме чушките с приготвения сос.
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...