Продукти:
• 2 стръка праз
• 2 кофички отцедено кисело мляко
• 1-2 с.л. мед
• 1 к.ч. счукани орехи
• 8-10 маслини
• 1 с.л. балсамов оцет
• 3 с.л. зехтин
• сол
Начин на приготвяне:
Почистваме праза и го нарязваме на тънки ивички с дължина 4-5 см. Посоляваме и разстиламе половината в широка чиния за сервиране.
Изсипваме отгоре киселото мляко, размесено с меда. Разстиламе останалия праз и заливаме с дресинг, приготвен от орехите, зехтина и оцета.
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...