Кулинарни рецепти » Салата от червено цвекло

 Салата от червено цвекло
/Швеция/

Продукти: (за 4 порции)

• 400 г стерилизирано червено цвекло
• 1 кисела краставичка
• 1 ябълка
• 1 кофичка заквасена сметана
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Отцеждаме стерилизираното цвекло и го нарязваме на парченца.

Обелваме ябълката и я нарязваме на кубчета. Прибавяме нарязаната краставичка и цвеклото, подправяме на вкус със сол и черен пипер и разбъркваме.

Разпределяме салатата в чиниите за сервиране и заливаме с разбитата сметана. Преди поднасяне поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Начало