Кулинарни рецепти » Портокалово суфле

 Портокалово суфле

Продукти: (за 4 порции)

• 5 портокала
• 40 г краве масло
• 40 г брашно
• 50 г захар
• 3 белтъка
• пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

Загряваме фурната на 200°С.

Изцеждаме сока на единия портокал, а кората му настъргваме на ситно. Измиваме останалите портокали и им срязваме капачета. С остър нож минаваме между кората на портокалите и бялата вътрешна част и с лъжичка ги издълбаваме. Изстискваме през марля сока от сърцевините и го смесваме със сока на първия портокал. Трябва да получим около 300 мл.

В дълбок съд стопяваме маслото, сваляме го от котлона и го смесваме го с брашното. Прибавяме захарта, портокаловата кора и портокаловия сок. Връщаме на котлона и с бъркане варим, докато сместа се сгъсти. Оставяме я да изстине.

Разбиваме белтъците на твърт сняг и ги объркваме в суфлето.

Обвиваме портокаловите кори с фолио и ги слагаме в четири огнеупорни купички. Подреждаме купичките в тавичка за печене /най-добре тефлонова/, наливаме в портокаловите кори суфлето и печем 20-25 мин. Махаме фолиото, а портокалите разпределяме в чинийки. Сервираме суфлето веднага.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Начало