Продукти:
• 250 г извара
• 50 г пудра захар
• 2 яйца
• 1 с. л. нишесте
• 1 пакетче ванилена захар
• 1 с. л. лимонов сок
• 1 с. л. нарязани фъстъци
• 250 г пресни или замразени ягоди (малини, къпини)
• 1 с. л. пудра захар
• 2 с. л. червено вино
Начин на приготвяне:
Захарта, жълтъците, нишестето, ванилената захар и лимоновия сок разбиваме на пяна. Добавяме изва-рата и продължаваме да бием. Разбиваме на твърд сняг белтъците и внимателно ги смесваме с крема, който разпределяме в подходящи, намазани с масло формички така, че да заема 1/2 от обема им. Печем на водна баня 15-20 минути.
Пасираме ягодите, като полученото пюре смесваме с виното и 1 с. л. пудра захар, кипваме и веднага сне-маме от огъня. Оставяме да изстине. Формичките обръщаме върху десертни чинии. Около суфлето нали-ваме от ягодовия сос, а отгоре поръсваме с нарязаните на ситно фъстъци.
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...