Кулинарни рецепти » Пилешки дреболии в доматен сос

 Пилешки дреболии в доматен сос

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г пилешки дреболии
• 1 глава лук
• 60 г краве масло
• 1 ч.ч. доматен сок
• 4 скилидки чесън
• черен пипер, олио, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на дребно и го запържваме до златисто в сгорещеното олио.

Изчистваме и нарязваме пилешките дреболии, прибавяме ги към лука и пържим, докато омекнат.

Разпределяме изпържените дреболии в четири пръстени гювечета, посоляваме, слагаме във всяко гювече по скилидка чесън, 1-2 зърна черен пипер, бучка масло и заливаме с доматен сок. Захлупваме гювечетата и печем 10-15 мин в силна фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Начало