Продукти: (за 2 порции)
• 300 г пилешки дреболии
• половин глава лук
• 1 морков
• 2 с.л. грах
• 2-3 гъби
• 1 картоф
• 1 ябълка
• 30 г краве масло
• 1 ч.л. нишесте
• 1 к.ч. сметана
• 1 ч.ч. бульон
• 1 жълтък
• лимонов сок
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме дреболиите на малки парченца, посоляваме ги, поръсваме ги с лимонов сок и ги задушаваме в част от маслото. Прибавяме останалото масло заедно с нарязаните гъби, ябълка и морков. Заливаме с бульона и кипваме.
Слагаме обелените и нарязани на кубчета картофи и граха. Когато картофите се сварят прибавяме размитото в малко вода нишесте. Кипваме ястието, посоляваме, поръсваме с черен пипер и го отстраняваме от огъня. Застройваме готовото рагу с жълтъка, разбит със сметаната.
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...