Продукти: (за 5 порции)
• 750 г пилешки дробчета
• 150 г пушени гърди
• 250 г гъби
• 2 филии сух бял хляб
• черен пипер, сол
За соса:
• 400 г доматен сос
• половин пакетче краве масло
• 1-2 с.л. олио
• 100 г гъби
• 1 к.ч. бяло вино
• 1 глава лук
• 1 скилидка чесън
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме гъбите на парченца и ги запържваме заедно с нарязаните на филийки пушени гърди.
Нарязваме дробчетата на кубчета и ги посоляваме. Нанизваме ги на шишчета, като между тях нанизваме филийки от гърдите и парченца от гъбите. Овалваме така приготвените шишчета в натрошения сух хляб и ги изпичаме от всички страни на силна скара.
Нарязваме на ситно лука и го запържваме в половината от маслото. Почистваме гъбите, нарязваме ги на филийки и ги запържваме в олиото.
Сгорещяваме доматения сос и прибавяме към него гъбите и лука. Разреждаме с виното, слагаме 3-4 зрънца черен пипер, посоляваме на вкус и варим 10-15 мин на умерено тих огън. След това прибавяме към соса ситно нарязания чесън и подправяме с останалото масло.
Поднасяме пилешките шишчета с приготвения сос.
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...