Кулинарни рецепти » Пълнени патладжани с гъби

 Пълнени патладжани с гъби

Продукти: (за 4 порции)

• 4 патладжана
• 100 г гъби
• 1 ч.ч. сос бешамел
• 2 с.л. настърган кашкавал
• 3-4 с.л. олио
• 20 г краве масло
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Разрязваме патладжаните на две и ги нареждаме в добре намазана с олио тавичка. Поръсваме и отгоре с олио и печем 15 мин в предварително загрята силна фурна.

Задушаваме гъбите в маслото, прибавяме бешамеловия сос и продължаваме да задушаваме на тих огън.

Издълбаваме вътрешността на опечените патладжани, смачкваме я на пюре и я смесваме с гъбите. Посоляваме, поръсваме с черен пипер и пълним издълбаните патладжани с така приготвената смес. Поръсваме отгоре с настърган кашкавал и ситно нарязан магданоз и леко запичаме във фурната.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Начало