Продукти: (за 4 порции)
• 4 тиквички
• 5-6 печени чушки
• 50 г царевица
• 1 ч.ч. настърган кашкавал
• 1 яйце
• 1 с.л. заквасена сметана
• 1 с.л. олио
• 3-4 скилидки чесън
• копър, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме тиквичките, разрязваме ги надлъжно наполовина и издълбаваме вътрешността им. Пускаме ги за 3-4 във вряща подсолена вода заедно с 2-3 стръкчета копър и 1-2 скилидки чесън.
Нарязваме вътрешноста на тиквичките на кубчета, а чушките – на ивички. Смесваме ги, прибавяме отцедената царевица и останалия ситно нарязан чесън. Поръсваме 2-3 с.л. настърган кашкавал, добавяме мазнината, подправяме с наситнен копър, черен пипер и сол на вкус и разбъркваме.
Пълним тиквичките с тази смес и ги нареждаме в намаслена тавичка. Заливаме с яйцето, разбито със сметаната, поръсваме с останалия настърган кашкавал и печем 25-30 мин при температура 150°С.
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...