Кулинарни рецепти » Пилаф с гъби и пилешко месо

 Пилаф с гъби и пилешко месо

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г пилешко месо
• 1 ч.ч. ориз
• 1 ч.ч. нарязани пресни печурки
• 2 глави лук
• 1 к.ч. разтопено краве масло
• 2 домата
• 1 к.ч. счукани бадеми /или орехи/
• суха чубрица, магданоз
• кимион, сол

Начин на приготвяне:

Заливаме месото със студена вода и варим на силен огън, докато омекне. След това го изваждаме, обезкостяваме и нарязваме на дребно. Нарязваме гъбите на ивички.

Сгорещяваме в тенджера маслото и запържваме в него ситно нарязания лук. Прибавяме месото и гъбите и продължаваме да пържим още 10 мин. След това слагаме обелените и нарязани домати и задушаваме сместа около 15 мин. После наливаме 3 ч.ч. врящ бульон и прибавяме ориза към врящото ястие. Разбъркваме леко и оставяме да ври на тих огън под капак, докато оризът поеме бульона и продуктите се сварят.

Преди да отстраним от огъня, посоляваме и поръсваме с кимион и стрита чубрица. Изсипваме готовия пилаф в плато за сервиране и отгоре поръсваме със счуканите бадеми, които предварително сме запържили в малко мазнина. Поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Начало