Кулинарни рецепти » Пилешка каша със свинска мас

 Пилешка каша със свинска мас

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле
• 1 к.ч. разтопена свинска мас
• 1 глава лук
• 1 к.ч. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 ч.л. стрита чубрица
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме пилето на порции, посоляваме и го задушаваме в сгорещената мас заедно със ситно нарязания лук. Наливаме топла вода, колкото да покрие порциите и варим на умерен огън, докато месото омекне напълно.

При непрекъснато бъркане прибавяме брашното и червения пипер. Разреждаме с топла вода, докато получим рядка каша и варим още 15 мин на тих огън. Накрая поръсваме чубрицата.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Начало