Кулинарни рецепти » Сарми от пуешко месо

 Сарми от пуешко месо

Продукти:

• 1 по-млада пуйка
• 1 пакетче краве масло
• 1 по-голяма кисела зелка
• 500-600 г сланина
• 2-3 ч.ч. зелев сок
• черен и червен пипер

Начин на приготвяне:

Почистваме и измиваме пуйката. Отстраняваме костите и я нарязваме на малки късчета. Нарязваме сланината на много тънки филийки.

Изпържваме пуешкото месо и го разпределяме върху филийките сланина. Завиваме рулца, поръсваме ги с черен и червен пипер и ги увиваме в листа от киселата зелка.

Застиламе дъното на голяма тенджера с по-грубите листа на зелката и отгоре нареждаме сармите. Заливаме със зелевия сок, разреден с 2-3 ч.ч. вода, и варим около 1 час на умерен огън.

Автор: Недялка Михалева

Представяме Ви:

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Начало