Продукти:
• 1 кокошка с дреболиите
• 2 глави лук
• 1 ч.ч. олио
• 2 домата
• 1 к.ч. ориз
• 1 кисела зелка
• 100 г солена сланина
• 250 г кървавица
• 1 лимон
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 с.л. ситно нарязан джоджен
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Натриваме кокошката отвътре и отвън със сол и черен пипер. Сваряваме воденичката и сърцето в подсолена вода, като към края на варенето прибавяме и дробчето. Отцеждаме сварените дреболии и ги нарязваме на малки парченца.
Нарязваме 1 глава лук на ситно и я задушаваме в половината олио. Щом стане прозрачен, прибавяме обелените и настъргани домати. Когато течността се поизпари, прибавяме дреболиите и ги запържваме. Прибавяме ориза и също го запържваме. Поръсваме червения пипер и джоджена и подправяме на вкус с черен пипер и сол. Наливаме 1 ч.ч. бульон от дреболиите и варим, докато оризът поомекне.
Напълваме кокошката с тази смес и зашиваме отвора.
Запържваме втората глава ситно нарязан лук в останалото олио. Прибавяме нарязаното на лентички зеле и също го запържваме.
Отделяме половината от запърженото зеле, а останалото разстиламе в голяма тенджера. Слагаме върху него кокошката, а наоколо нареждаме нарязаните на парченца кървавица и сланина. Разпределяме отгоре нарязания на кръгчета лимон и покриваме с останалото зеле.
Наливаме вода до две трети от височината на продуктите, покриваме с цели зелеви листа, захлупваме и замазваме капака с тесто. Задушаваме 3-4 часа на тих огън.
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...