Кулинарни рецепти » Пиле лютика

 Пиле лютика

Продукти: (за 5 порции)

• 1 пиле
• 100 г люти чушки
• 400 г пиперки
• 300 г домати
• 100 г лук
• 1 к.ч. олио
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме пилето на порции и го задушаваме до омекване в част от мазнината и малко вода. След това го поръсваме със сол и черен пипер и го запържваме в останалата мазнина.

Изпичаме чушките и ги нарязваме на малки парченца. Обелваме и нарязваме доматите на дребно. Счукваме лука в хаванче.

Към запърженото пиле, докато е още на огъня, последователно прибавяме счукания лук, парченцата чушки и нарязаните домати. Като се запържат добре, наливаме по малко от сока, който е останал от задушаването. Оставяме ястието да къкри 5-6 мин на тих огън и поръсваме с наситнен магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Начало