Продукти:
• 100 г ориз
• 100 г риба тон от консерва в собствен сос
• 100 г раци
• 100 г гъби
• 4 чушки
• 1 твърдо сварено яйце
• 20 г краве масло
• 1 кисела краставичка
• половин лимон
• 5-6 маслини
• 1-2 с.л. лимонов сок
• 1-2 с.л. олио
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме ориза и в подсолена вода заедно с парченцата лимон.
Изпичаме чушките и ги нарязваме.
Почистваме и нарязваме гъбите, след което ги задушаваме в маслото.
Разстиламе отцедения ориз в салатиера и отгоре подреждаме рибата, раците, чушките и гъбите. Подправяме на вкус и украсяваме с нарязаните твърдо сварено яйце, кисела краставичка и маслини.
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...