Продукти:
• 2 марули
• 1 консерва сардини
• 1-2 ч.л. горчица
• сокът от половин лимон
• 3-4 с.л. зехтин
• 2-3 скилидки чесън
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме марулите на ивички, посоляваме на вкус и намачкваме. Разстиламе ги в салатиера.
Намачкваме сардините. Прибавяме горчицата, счукания чесън, зехтина и лимоновия сок. Поръсваме с черен пипер и разбъркваме.
Заливаме марулята с така приготвения сос и поднасяме.
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...