Продукти: (за 4-6 порции)
• 1 пиле
• 60 г краве масло
• 150 г брашно
• 2 яйца
• 1 лимон
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме пилето в подсолена вода, обезкостяваме го и го накъсваме на малки парченца.
Запържваме брашното в разтопеното масло, докато стане златистожълто, и наливаме толкова от бульона, в който сме варили пилето, колкото е необходимо, за да получим рядка каша. Варим кашата десетина минути на умерен огън, като бъркаме с дървена лъжица.
Прибавяме пилешкото месо заедно с разбитите яйца и доваряваме още няколко минути. Поръсваме готовата каша с черен пипер и подправяме с лимоновия сок.
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...